Jos Verjans met hoornJOS VERJANS

Jos Verjans studeerde hoorn en muziekschriftuur aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van André Van Driessche. In 2000 studeerde hij af als Meester in de Muziek, optie hoorn. Vervolgens behaalde hij in 2001 het diploma Harmonie- en Fanfaredirectie aan het conservatorium van Maastricht bij Pierre Kuijpers.

Als hoornist is Jos laureaat van verschillende wedstrijden waaronder die voor Muziek en Woord van het Gemeentekrediet (1995). Hij deed orkestervaring op  in het Brussels Youth Orchestra en was lid van salonorkest "Causerie Tendre". Met het houtblaaskwintet "Cinque Venti" nam hij 2 CD's op. Momenteel speelt hij in het Emanon-ensemble (kamermuziekensemble) en als free-lance musicus bij onder andere het Filharmonisch orkest van Vlaanderen. Verder is hij leraar hoorn aan de Akademie der Deutschsprachigen Gemeinschaft te Eupen.Jos Verjans

Als dirigent boekte hij zijn eerste successen met de Königliche Harmonie Raeren (B) en als dirigent van salonorkest "Piacere" werkte hij samen met zangers als Marco Bakker, Karin Pagmar, Ernst Daniël Schmidt, An Lauwereins en de solisten van het Vlaams Muziektheater.

Momenteel is Jos dirigent van diverse harmonieën en fanfares. Voor die orkesten maakte hij in de loop van de tijd verschillende arrangementen. Deze arrangementen zullen voor uitgave gereed gemaakt worden en komen dan ook beschikbaar voor andere orkesten.

Klik hier voor: Leveringsvoorwaarden; Privacy Statement; Disclaimer.
Op verzoek worden deze als *.pdf bestand gemaild, stuur daarvoor een email .