Labour and Love

Componist

Arrangeur

Bezetting

 Percy E. Fletcher

Hans Berkers fanfare

tijdsduur

artikelcode

prijscode

 11'30" 201707.001.18  18

PDF

sound

fanfare Wordt later toegevoegd

 

 


De inleiding (“Andante Maestoso”) typeert de geestes gesteldheid van een man, die, zonder liefde voor zijn werk, zich door zijn omgeving onderdrukt voelt en zichzelf alleen maar in de positie van een vertrapte slaaf ziet.

Het “Allegro Agitato” verbeeld hem bezig met zijn dagelijkse taak, blindelings door werkend, louter met spierkracht en zonder doel in zicht.

Het intermezzo “Meno Mosso” leidt naar het “Andante patetico” (euphonium solo), waar zijn ziel zich uit in een klaagzang van angst en wanhoop.

Bij het “Allegro Drammatico” wordt zijn rusteloze geest opgewekt tot een staat van rebellie, en verontwaardigd gooit hij zijn werk aan de kant, verklarend (in het trombone recit.) dat hij niet langer onder deze omstandigheden zal werken.

In het “Andante e molto espressivo”, verbeeld de bugel- en trompet solo de “Voice of Love”. Zijn vrouw doet een beroep op hem, en dringt er op aan dat hij, omwille van haar, en hun kinderen, zich moet inspannen om de dingen in een ander licht te zien. Zij heeft ook haar problemen, maar ze treedt ze met een glimlach tegemoet.

Het hoorn solo intermezzo suggereert zijn vastberadenheid om toe te geven aan haar smeekbeden, en haar blijdschap bij zijn beslissing wordt uitgedrukt in de trompet cadenza.

Bij het “Allegro Marziale” is hij weer aan het werk; maar zijn gemoedstoestand is veranderd. Hij lacht om zijn problemen, en zijn hart zwelt van trots in zijn werk. Hij werpt zich met energie en vastberadenheid op zijn taak, vast besloten om zijn positie door toewijding aan zijn werkgever te verbeteren. Manhaftig spant hij zich in, en de “Voice of Love” is nu voor hem het “Sword of Might”, waarmee zijn vijanden, depressie en wanhoop, worden overwonnen. Hij beseft dat hij een doel in het leven heeft, en zijn werk is nu voor hem een “Labour of Love”

Klik hier voor: Leveringsvoorwaarden; Privacy Statement; Disclaimer.
Op verzoek worden deze als *.pdf bestand gemaild, stuur daarvoor een email .